Szukaj pracownika/jednostki

Aktualności

Rozpoczyna się kolejna edycja ewaluacji procesu kształcenia na UZ

10.03.2015

10 marca 2015 r.

 

Rozpoczynamy kolejną (III) edycję ewaluacji procesu kształcenia. Ankiety zostaną udostępnione studentom i doktorantom w okresie od 2 do 31 marca do 2015 r.


Ocena procesu kształcenia obejmuje.:


- ocenę przedmiotu/modułu - dokonywaną po jego zakończeniu przez studentów i doktorantów - badanie ma na celu monitorowanie jakości prowadzonych na Uniwersytecie Zielonogórskim zajęć dydaktycznych. Informacja zwrotna uzyskana od uczestników, umożliwia wykrycie mocnych i słabych stron procesu nauczania oraz zarządzanie ofertą dydaktyczną.


- ocenę prowadzących zajęcia - dokonywana przez studentów i doktorantów po zakończeniu zajęć – studencka ocena osób prowadzących zajęcia będzie uwzględniana przy okresowej ocenie nauczycieli akademickich.


- ocenę zadowolenia z warunków studiowania - dokonywana przez studentów i doktorantów w ostatnim roku kształcenia.


a. logowanie do sytemu – w przypadku ankiety oceny przedmiotu i ankiety oceny zadowolenia z warunków studiowania (ankiety dostępne w systemie Dziekanat);


b. logowanie przy użyciu losowo wybranego tokenu – w przypadku ankiety oceny prowadzącego zajęcia (informacja o tokenach w Dziekanacie wydziału)


Raporty z ewaluacji przedmiotów, oceny prowadzącego i zadowolenia z warunków studiowania, opracowane przez Lubuski Ośrodek Badań Społecznych, publikujemy  na stronie Uczelnianego Systemu Zapewniania Jakości Kształcenia.

 

Logo programu Widza Edukacja Rozwój Biało-czerwona flaga i napis Rzeczpospolita Polska Logo Euopejskiego Funduszu Społecznego
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Widza Edukacja Rozwój 2014-2020 "Nowoczesne nauczanie oraz praktyczna współpraca z przedsiębiorcami - program rozwoju Uniwersytetu Zielonogórskiego" POWR.03.05.0-00-00-Z014/18

Nasze strony internetowe i oparte na nich usługi używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili.Ochrona danych osobowych »